ZOH v Pekingu? Opravte si to. Opet se potvrzuji ma slova, ze vrcholova zenska gymnastika neni o sportovnim vykonu, ale o selekci a deformaci malych holcicek. Gymnastiku to bohuzel cini pro divaka nezajimavym sportovnim odvetvim.
Obecně máš bohužel pravdu..podobné pocity ve mě vzbuzují letošní nevídané supervýkony ruských juniorek a když vzpomenu na poletující čínské gymnastky s nanuky a plyšáky po olympijské vesnici...........Ovšem tvoje zevšeobecnění , které zcela pomíjí fantastické výkony řady zcela "normálních dospělých" gymnastek na které se dívají davy v zaplněných hledištích mě nutí i v nedělení dopoledne k reakci. Pokud si Smejky myslíš , že zdeformovaní 140cm vysocí kruhaři, kteří sotva skočí salto vzad diváckému oku lahodí tak to se bohužel pleteš....takže hrubá záplata na tvé hrubé šovinistické kecy..
Katko, příště poprosím bez těch osobních invektiv. Jako matka bys měla vždy zachovat nadhled a klidnou mysl. Dávám Ti zapravdu, že výjimky se najdou - určitě dříve Chorkina, Produnova, dnes nejspíše Ljukina,Chusovitina, Tweddle, Kaeslin a asi i pár dalších. Na druhou stranu výběr zejména Rusek a Rumunek (tedy těch skutečně nejlepších v Evropě) je docela síla! Určitě nemá smysl se handrkovat o centimetrech. Netvrdím, že kruhaři jsou nutně idoli dívčích srdcí, nicméně ikony sportu to mnohdy byli a jsou (Chechi, Jovčev, Tampakos,...) Jde o to, že nejen tito borci byli schopni podávat špičkové výkony opakovaně a tím zapsali sebe, ale i sport, který reprezentují do povědomí diváků. To se až na výjimky v případě ženské gymnastiky neděje. Fluktuace talentů u těch skutečně špičkových týmů je obrovská. Okamžikem dospění jsou téměř automaticky vyměněny za mlaší nevyspělé. Gymnastka, která vydrží 2 a více olympijské cykly je téměř raritou...to jsou prostě neoddiskutovatelná fakta, která v mých očích tento sport neskutečně degradují. Takto to zkrátka vidím já. Pokud má někdo jiný náhled na tuto záležitost, ať ho má. Nechtˇ je ale podložen rozumnýma argumentama. Btw.ty by mne velice zajímaly. :-)
Díky, za postřeh 1! I za rychlost... Viselo tam to "Z" jen pár minut, než jsme i my korigovali texty... A doufejme, že se už podobné podvůdky nebudou odehrávat ani v čs. sportování...
p.s.: Ale přece jen nyní (nebo: loni) pár zkušených, dříve narozených činilo pohled na seniorskou ženskou gymnastiku zajímavějším... Jenže - dokáže se i ženská sp. gymnastika - a moderní u nás jakbysmet - každoročně postarat aspoň o jeden silný, strhující zážitek jako například krasobruslení? Třeba aspoň jedna jediná perfektní prostná... v podání Češky, která by k sobě strhávala pozornost rozhodčích, publika i medií... a tak vytvářela sportu image...
je takova holka,i ted v birminghammu byla a dokonce zranena odzavodila.bude i v Mariboru,ale vy si ji ani nevsimate;-)
ME FISAF 2010 Kladno
Přidána: 09.06.2010
Vyhlášení ankety: SPORTOVEC ROKU 2009, Praha
Přidána: 28.12.2009
(Sáblíková, VIP: Čáslavská)
Věra Čáslavská a Martina Sáblíková
Přidána: 21.12.2009
Foto V. Mudra
WCH 2009 MIE JAPAN
Přidána: 03.10.2009
Foto: Michellephoto
MS MG 2009 Mie - NOVÉ !!!
Přidána: 07.09.2009
© 2008 Progym s.r.o., Všechna práva vyhrazena. Email: info@progym.cz, Vytvořil: